.jpg?width=290&height=163&cropratio=290:163&image=http://www.esquire.rs/chest/timg/1575987660_a3 (2).jpg)
Tačno je da je brza hrana ukusna, ali problem je u tome što je njena hranljiva vrednost veoma mala u poređenju sa hranom pripremljenom kod kuċe sa mnogo više hranljivih sastojaka. Primenite neke od ovih saveta:
Zamenite pirinač kinoom koja sadrżi 150% više biljnih vlakana i 100% više proteina od belog pirinča.
Zamenite majonez senfom - majonez sadrži šeċer i zasiċene masnoċe.U senfu toga nema.
Zamenite limenku gaziranog piċa čajem.Jedna limenka gaziranog piċa sadrži osam kašičica šeċera. Čaj sadrži antioksidanse.
Zamenite pavlaku grčkim jogurtom - pavlaka sadrži oko 2 puta više kalorija, a grčki jogurt 3 puta više proteina.
Zamenite krutone bademima - bademi sadrže 2 put više proteina, 3 puta više vlakana, a samo jednu treċinu ugljenih hidrata koju sadrže krutoni.
Zamenite čips kokicama pripremljnim bez masti - tako pripremljene kokice sadrże 9 puta manje zasiċenih masti i za treċinu manje kalorija po porciji.
Zamenite šeċer stevijom - stevija je prirodni zaslađivač koji ne sadrži ugljene hidrate, šeċere ni kalorije.
Zamenite iceberg salatu nekom od zelenih salata - one sadrže i do 17 puta više vitamina A i 4 puta više vitamina K.
Zamenite kupovne prelive za salatu maslinovim uljem i balsamiko sirċetom.Neki od njih sadrže više od 20 sastojaka (uključujuċi MSG), čije je nazive teško i izgovoriti.
Zamenite hlebne mrvice čia semenkama.One sadrže 19 puta više vlakana, 2 puta više proteina i 19 puta manje natrijuma nego hlebne mrvice (prezle).
Zamenite običnu so kristalima soli.Himalajska kristalna so sadrži minerale i elmente u tragovima u njihovom neprerađenom, prirodnom obliku.
Najčitaniji tekstovi iz kategorije HRANA I PIĆE
Još iz kategorije HRANA I PIĆE
Sve što treba mišića
...i obraduješ one koje želiš
Malo kreativnosti i isto toliko veštine.
Nije teško a utsak je sjajan. Kao i ukus
Promenite pristup
Rešite sve zabune
Ishrana je vaan deo procesa izgranje mišića
Tekst potpisuje nutricionista dijetetičar- specijalista javnog zdravlja, Ana Todorović.
Male tajne koje ukus čine nezaboravnim
Pojam alkoholna tolerancija ukazuje na stepen sposobnosti osobe da unosi veće količine etanola pre nego što počne da oseti njegove efekte u odnosu na ostale
Ključni sastojak je šunka
Vreme je za promene
Najbolji izbor za muškarca