.jpg?width=290&height=163&cropratio=290:163&image=http://www.esquire.rs/chest/timg/1575987660_a3 (2).jpg)
Proteini. proteini, proteini
Bilderska ishrana ne dopušta mnogo eksperimentisanja sa sastojcima. Ali, moguće je zadržati osnovu (dobra, stara piletina) a u odrešenim danima obogatiti je nekim sosom koji nije striktno po režimu. Sledi vrlo ukusan primer:
Piletina u sosu od parmezana sa belim lukom i pečurkama
Sastojci: oko 900 gr filea od pilećih grudi, kašika maslinovog ulja, 3 kašike putera, paket šampinjona isečenih na tanke režnjeve , ½ sitno iseckanog luka, so, biber, 4 čena izgnječenog belog luka, 2 kašike brašna, šolja mleka, ½ šolje pileće supe od kocke, ½ ribanog parmezana, i još toliko za posipanje, 2 kašike iseckanog peršuna.
Pržiti pileće filete 5-7 minuta, dok ne porumene, pa prebaciti na tanjir. Smanjiti temperaturu i rastopiti puter u istom tiganju, dodati beli luk, iseckan crni luk , so i biber, pa uz povremeno mešanje dinstati 7 minuta. Dodati brašno i mešati da bi se dobila glatka masa, oko 1 minut. Zatim postepeno dodati mleko i pileću supu, da se ne stvore grudvice. Kada smesa proključa, smanjiti temperaturu i umešati parmezan . Ubaciti pileći file i krčkati na tihoj vatri još 3 minuta. Na kraju posuti parmezanom i seckanim peršunom.
Izvor: Esquire/dr Vanja Ražnatović
Foto: Shutterstock
Najčitaniji tekstovi iz kategorije HRANA I PIĆE
Još iz kategorije HRANA I PIĆE
Sve što treba mišića
...i obraduješ one koje želiš
Malo kreativnosti i isto toliko veštine.
Nije teško a utsak je sjajan. Kao i ukus
Promenite pristup
Rešite sve zabune
Ishrana je vaan deo procesa izgranje mišića
Tekst potpisuje nutricionista dijetetičar- specijalista javnog zdravlja, Ana Todorović.
Male tajne koje ukus čine nezaboravnim
Pojam alkoholna tolerancija ukazuje na stepen sposobnosti osobe da unosi veće količine etanola pre nego što počne da oseti njegove efekte u odnosu na ostale
Ključni sastojak je šunka
Vreme je za promene
Najbolji izbor za muškarca