
Popularni savet u vezi sa ishranom glasi da bi "nakon 7 sati popodne trebalo prestati sa jelom", imajući u vidu činjenicu da vaše telo neće imati šansu da sagori kalorije koje pojedete kasnije tokom večeri, kada se spremate za spavanje. Poreklo ovog mita su takođe opservacijske studije, u kojima je zapažena povezanost između jedenja kasno noću i gojaznosti. Ali u tome i jeste caka: ljudi koji donose loše odluke u vezi sa hranom ih često i donose kasno u noć, dok se prejedaju uz, na primer, gledanje filma ili televizijske emisije.
Ukoliko ste gladni u kasnim večernjim satima i odlučite se za zdrav, hranjiv obrok koji se uklapa u vaš maksimalni dnevni unos kalorija, možete biti sigurni da vaše telo neće skladištiti tu hranu kao masti. Kao što to Noomov dijetetičar, Kayla Reinolds, objašnjava, "Ukoliko ste osoba koja preferira odlazak u krevet sa osećajem zadovoljstva, udovoljavanje sebi konzumacijom laganog obroka kasnije uveče može biti bolja, održivija taktika koja će vam pomoći da nastavite dalje pravim putem.“
Foto: Shutterstock
Najčitaniji tekstovi iz kategorije HRANA I PIĆE
Još iz kategorije HRANA I PIĆE
Malo kreativnosti i isto toliko veštine.
Nije teško a utsak je sjajan. Kao i ukus
Ishrana je vaan deo procesa izgranje mišića
Tekst potpisuje nutricionista dijetetičar- specijalista javnog zdravlja, Ana Todorović.
Pojam alkoholna tolerancija ukazuje na stepen sposobnosti osobe da unosi veće količine etanola pre nego što počne da oseti njegove efekte u odnosu na ostale
Vreme je za promene
Najbolji izbor za muškarca