
Moča sa šunkom i pečurkama
SASTOJCI
> 4 supene kašike neslanog putera
> 1 praziluk, opran i iseckan
> 350 g opranih pečuraka isečenih na četvrtine
> 300 g seckane šunke
> 3 supene kašike brašna
> 480 ml mleka (plus dodatnih 240 ml da popravite gustinu ukoliko je potrebno)
> ½ supene kašike soli
> ½ supene kašike mlevenog crnog bibera
> 1 prstohvat crvene ljute paprike
> iseckan svež vlašac
-----------
Zagrejte puter u tiganju sve dok ne počne da se peni.
Dodajte praziluk i dinstajte dok ne postane proziran, 5-7 minuta.
Dodajte pečurke i dinstajte dok ne ispuste vlagu, oko 10 minuta.
Dodajte šunku i pržite dok sve ne postane smeđe.
Dodajte brašno i dobro promešajte, a zatim sipajte mleko i mešajte dok ne proključa i ne zgusne se.
Smanjite temperaturu i dodajte so, crni biber i ljutu papriku.
Pržite sve dok ne prestane da se oseća ukus skroba u brašnu, oko 10 minuta, dodajući začine i podešavajući gustinu po želji.
Poslužite odmah, tako što ćete ovim preliti tostirani domaći hleb, pomfrit, ili bilo kakav skrob koji vam je pri ruci; ili sve sipajte u čistu posudu i prekrijte celofanom, za kasnije. Dodajte vlašac.
Razmislite o odlasku na trčanje.
Izvor:Esquire
Foto: Profimedia, Shutterstock
Najčitaniji tekstovi iz kategorije HRANA I PIĆE
Još iz kategorije HRANA I PIĆE
Malo kreativnosti i isto toliko veštine.
Nije teško a utsak je sjajan. Kao i ukus
Ishrana je vaan deo procesa izgranje mišića
Tekst potpisuje nutricionista dijetetičar- specijalista javnog zdravlja, Ana Todorović.
Pojam alkoholna tolerancija ukazuje na stepen sposobnosti osobe da unosi veće količine etanola pre nego što počne da oseti njegove efekte u odnosu na ostale
Vreme je za promene
Najbolji izbor za muškarca