
Kada ovladate ovim receptom za pizzu Margaritu možete dodati masline, inćune, kapare, loptice od mesa i ostale ukusne neuobičajenosti po vašoj ličnoj želji.
Za četiri velika parčeta:
- 400g oštrog belog hlebnog brašna
- 7g (1 kesica) suvog kvasca
- 2 kafene kašike soli (dobro usitnjene)
- Extra devičansko maslinovo ulje
- 250ml passate (pasiranog paradajza)
- 600ml tople vode
- 2 x 125g loptica bivolje mocarele
- Puna šaka listova bosiljka
- Krupna morska so
Način pripreme
1 Na velikoj, čistoj radnoj površini u brašno sipati so i kvasac i ravnomerno izmešati.
2 Dodati kafenu kašiku maslinovog ulja i 200 ml vode. Sve umešati tako da se dobije kompaktno testo. Dodavati postepeno još po malo vode, s vremena na vreme, nastavljajući sa mešenjem. (Verovatno neće biti potrebna cela količina preostale vode). Kada se dobije kompaktno čvrsto testo nastaviti sa mešenjem još 10-12 minuta.
3 Napraviti od testa loptastu smesu, staviti je u veliku činiju, prekriti nauljenom rastegljivom folijom i ostaviti na toplom mestu 2-3 sata.
4 Izvaditi testo iz posude, premesiti na radnoj površini posutoj brašnom, podeliti na četiri jednala dela i od njih formirati loptice.
5 Zagrejati rernu na maksimalno mogućoj temperaturi. Od loptica testa razvući velike ravne podloge okruglog oblika odnosno u obliku diska. Razmazati 4 kafene kašike passate na svaku, zaustavljajući se na 2cm od ivice. Posuti krupnu morsku so. Od mozarella loptica rukom iskidati komadiće i ravnomerno ih rasporediti. Odozgo posuti listove bosiljka pa preko njih još jednom krupnu morsku so i peći u rerni oko 6 minuta dok se sir ne istopi a ivice dobiju braonkastu boju. Na kraju, obogatiti završnicom od maslinovog ulja i servirati.
Izvor: Esquire
Foto: Profimedia
Najčitaniji tekstovi iz kategorije HRANA I PIĆE
Još iz kategorije HRANA I PIĆE
Malo kreativnosti i isto toliko veštine.
Nije teško a utsak je sjajan. Kao i ukus
Ishrana je vaan deo procesa izgranje mišića
Tekst potpisuje nutricionista dijetetičar- specijalista javnog zdravlja, Ana Todorović.
Pojam alkoholna tolerancija ukazuje na stepen sposobnosti osobe da unosi veće količine etanola pre nego što počne da oseti njegove efekte u odnosu na ostale
Vreme je za promene
Najbolji izbor za muškarca