
Večera koja je zasnovana na nutritijentima neophodnim za uspeh na treningu sledećeg dana - Šnicla sa dinstanim šargarepama i lukom, čimičuri sosom i pinjolama
Zašto: Gomila proteina, a ne gomila šećera.
Za čimičuri sos, izblendirajte 1⁄2 struka korijandera, bosiljka i peršuna, 1 čen belog luka, 1/2 supene kašike tucane crvene paprike, rendanu koru i sok 1/2 limuna, 1/2 supene kašike jabukovog sirćeta, 200 ml maslinovog ulja, i so i biber prema sopstvenom ukusu.
Na jakoj vatri zagrejte 1 supenu kašiku kokosovog ulja.
Dodajte šniclu od 230 g i pržite dok ne postane smeđa (2 minuta) sa obe strane. Sklonite šniclu sa vatre i ostavite je da stoji 5 minuta.
Izdinstajte 5 malih šargarepa i 4 mlada luka na 1 supenoj kašici putera, dok ne postanu meki. Dodajte so i biber, i začinite jabukovim sirćetom.
Isecite šniclu i poslužite sa povrćem, čimičuri sosom i pinjolama.
Izvor: Esquire
Foto: Profimedia
Najčitaniji tekstovi iz kategorije HRANA I PIĆE
Još iz kategorije HRANA I PIĆE
Malo kreativnosti i isto toliko veštine.
Nije teško a utsak je sjajan. Kao i ukus
Ishrana je vaan deo procesa izgranje mišića
Tekst potpisuje nutricionista dijetetičar- specijalista javnog zdravlja, Ana Todorović.
Pojam alkoholna tolerancija ukazuje na stepen sposobnosti osobe da unosi veće količine etanola pre nego što počne da oseti njegove efekte u odnosu na ostale
Vreme je za promene
Najbolji izbor za muškarca